Linus Malmberg är en entreprenör och företagsledare med passion för affärsmodeller, arkitektur och skidåkning. Han startade sitt första bolag redan som åttaåring, en cykelverkstad tillsammans med kompisen Anders. Efter några år i EU-kommissionen och som konsult på Ernst & Young startade Linus 2001 Cordial Business Advisers.

Linus trendspanar tillsammans med kollegan Björn-Erik Willoch.


Fler spaningar från Linus Malmberg


På vingar av socker och koffein

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Kolsyrad dryck med socker och koffein var egentligen inget nytt när Red Bull introducerades. Med förutom klassiska ingredienser lovade Red Bull något mer och lyckades skapa ett helt nytt koncept – energidrycken.

Läs mer

Måndagsöppet och lust till återbesök

Björn-Erik Willoch

AFFÄRSARKITEKTUR Det har hänt något i museivärlden de senaste åren. Allt fler lyckas förena konstnärlig höjd med ekonomisk framgång. Kanske är nyckeln en genuin vilja att få besökaren att komma igen? Alla som är intresserade av affärsmodeller bör i varje fall ta sig en titt.

Läs mer

Aktien störtdök efter skadat bagage

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR För företag innebär sociala medier både en möjlighet och en utmaning. De som lyckas kan få enorm respons och skapa helt nya fans, medan de som misslyckas riskerar att få sitt varumärke nästintill massakrerat. En bransch som lärt sig detta är flyget – se bara vad hiten ”United breaks guitars” gjorde för aktiekursen.

Läs mer

Miljötänk i affärsmodellen

Björn-Erik Willoch

AFFÄRSARKITEKTUR Från att miljömedvetenhet under lång tid varit ett utanpåverk för att skapa bättre image ser vi nu exempel på företag som lyckats integrera miljöarbetet i affärsmodellen. Kanadensiska Patagonia erbjuder sina kunder både hjälp att laga plagg som gått sönder och att sälja dem vidare på eBay. I år kunde de vara så kaxiga att de uppmanade sina kunder till en shoppingfri Black Friday.

Läs mer

DJ:s får fansen att jubla över PR-samarbeten

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Rolling Stones ger sig ut på ännu en turnérunda och får därmed som vanligt stålarna att rulla in stort. De amerikanska hårdrockarna Kiss kommer till Sverige för att spela nytt material liksom brittiska Iron Maiden. Men nu har gubbrockarna börjat få konkurrens av DJ:arna, som inte bara verkar ha kommit för att stanna – de har fört med sig en helt ny affärsmodell.

Läs mer

Stickat och digitalt för världens fötter

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR USA är inte bara mästare på att ta medaljer i OS utan också på att hitta lönsamhet i världens intresse för idrott. 40-åringen Nike fortsätter att sin framgångssaga – nu med både stickade och uppkopplade skor.

Läs mer

Svenskar älskar glassig luftaffär

Björn-Erik Willoch

AFFÄRSARKITEKTUR Med godis och luft i smeten och möjlighet till obruten fryskedja har glassen gått från lyxprodukt till allemansvara. Svensken snittar på en knapp liter i månaden och det slår de flesta andra nationaliteter. Nu hoppas branschen som omsätter fyra miljarder på bättre väder.

Läs mer

Den nya sortens Norgehistorier

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Känner ni till historien om det nya landmärket i Kista norr om Stockholm? Bygget av det glittrande hotellet med 300 rum drogs igång mitt i den senaste krisens crescendo. Bakom hotellet står norrmän och det är inte första gången just norrmän trotsar kriser och satsar stort när andra ligger lågt.

Läs mer

Angry birds var det 52:a försöket

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Tittar man lite närmare på framgångssagor kan man förvånas av hur svajig vägen dit faktiskt ofta varit - listan på entreprenörer som snubblat och tvivlat på väg till mållinjen kan göras lång.

Läs mer

Skidteknik – inte i längre bara i benen

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Det finns ingen mäktigare känsla än att stå där på berget. Med skidorna på fötterna och ett åk framför sig. För mig spelar det ingen roll om jag är på väg uppför med stighudar eller på väg ner på jakt efter det perfekta skäret. Frihetskänslan som skidåkningen ger mig är oöverträffad. Nu kan jag dela den i realtid.

Läs mer

Modellen som får nörden att lämna pojkrummet

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Zuckerberg, Persson, Jobs och Gates. Superframgångsrika - och supernördar. Precis som i TV-serier som The Big Bang Theory kan man både hissa och dissa nörden, men 2000-talets första decennium har visat att nörden är här för att stanna. Hur har då nördarna lyckats bli så framgångsrika? Tack vare sina framgångsrika affärsmodeller så klart!

Läs mer

Folkkär pengamaskin

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Över 17 miljoner nya kunder på ett år varav majoriteten är med och utvecklar produkten gratis. Mer än 500 miljoner kronor i intäkter och nio anställda. Autografjakt när grundarna mindre än ett år efter start besöker Las Vegas. Låter det omöjligt? Inte för företaget Mojang som har skapat succéspelet Minecraft.

Läs mer

Ekonomisk kris är morgonluft

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR I ekonomiskt svajiga tider tenderar företagen att konsolidera sina verksamheter. Det är ofta ett sundhetstecken. Det är när det stormar som värst som vi behöver tänka till: Hur ska vi överleva? Och för att sålla agnarna från vetet behövs affärsarkitekten mer än någonsin.

Läs mer

Finvin till folket

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Mat och dryck har alltid varit en källa till glädje och njutning men de senaste åren har intresset nått nya höjder. Utbudet av specialnischade vinresor, kulinariska provningar och tv-kockar med ikonstatus har fullkomligen exploderat. Mat och dryck har blivit en livsstilsmarkör och en supertrend. Ett företag som har hakat på det här är vinklubbsoperatören Antipodes Premium Wines.

Läs mer

Kundupplevelser värda skriva hem om

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Världens genom tiderna snabbaste växande företag heter Groupon. Det är ett företag som ger ut digitala kuponger där man kan köpa produkter och tjänster till starkt rabatterade priser. Det krävs dock att en viss mängd människor inom en given tidsrymd ansluter sig till erbjudandet. Kraften i affärsmodellen ligger i att en persons rekommendation övertygar andra till köp. Det här fenomenet revolutionerar just nu affärsmodeller i alla branscher.

Läs mer

Tur och tajming är talang

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Om jag hade frågat mina kunder vad de ville ha så hade de svarat snabbare hästar. Så brukar Henry Ford citeras för att belysa det svåraste momentet i innovation och utveckling: Vad vill marknaden – kunderna – verkligen vill ha och vad är de beredda att betala för?

Läs mer

Apples mindre omtalade pristaktik

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Ipad 2 såldes i över en miljon exemplar redan första veckan. Återigen har Apple bevisat sin förmåga att tolka och förutse kundens behov – och dessutom hålla priset nere. En viktig ingrediens i framgångssagan är hur Apple optimerar utvecklings-, inköps- och produktionsprocesser och förser sig med hårdvarukomponenter riktigt kostnadseffektivt.

Läs mer

Gatumusikanternas genidrag

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Två kanadensiska gatumusikanter kom på idén att skapa en cirkus utan djur men med specialskriven musik och vuxen humor. Nycirkusen var född och målgruppen barnfamiljer byttes ut mot vuxna som är beredda att spendera betydligt mer. I dag simmar Cirque de Soleil i en egen ocean med en unik affärsmodell utan några verkliga konkurrenter.

Läs mer

Virtuell personlig shopping och hoppfulla tidningsmakare

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Google fortsätter sitt fyrverkeri av kreativa affärsmodeller. Nu senast lanserades boutiques.com – en individanpassad shoppingupplevelse på nätet där kunden genom älska- och hata-knappar delar med sig av het information om sina preferenser. Också Apple har bjudit på några riktiga höjdare. Ur ett affärsmodellperspektiv kan man inte säga annat är att 2010 blev ett toppenår.

Läs mer

Strategisk korv med bröd

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR När IKEA skulle börja sälja korv var det Ingvar som satte priset. En korv med bröd skulle kosta 10 kronor, inte ett öre mer. Problemet var att inte ens stora volymer kunde pressa självkostnadspriset så lågt. IKEA hamnade i en situation där man faktiskt gav bort flera kronor på varje såld korv. Men det var det värt, ansåg Ingvar.

Läs mer

Skarp tidning med skarp affärsmodell

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Föga förvånande har världens smartaste tidskrift också tidningsvärldens smartaste affärsmodell.

Läs mer

Sommarens affärsmodeller

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Det är sommarentreprenörerna som håller Sverige igång när den traditionella industrin tar semester. Säsongen är svindlande kort, men de flesta som ger sig in i leken lyckas ändå. För betalningsviljan hos soltörstande svenskar som vill göra max av sin sommar är stor. Tyvärr underskattas detta av många företag.

Läs mer

Plocka russin i varandras affärsmodeller

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Kompensera dina egna brister genom att slå dig i slang med en som har det du själv saknar. Det är den enkla strategin bakom det superspännande samarbetet mellan den lilla amerikanska elbilstillverkaren Tesla och den stukade biljätten Toyota.

Läs mer

Kung Gillette

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR King Camp Gillette är en stilikon inom affärsmodellvärlden. Utöver en lysande affärsmodell var han en mästare på innovation, patent och kundlojalitet. Läs om mannen vars företag år efter år får dig att – gladeligen - köpa nytt.

Läs mer

Innovation inte bara något för amerikaner

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Förra veckan publicerade BusinessWeek sin årliga rankinglista över världens mest innovativa företag. För första gången någonsin kommer en majoritet av företagen, 13 stycken av topp 25, inte från USA.

Läs mer

Affärsmässiga lösningar på energifrågan

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR När det gäller energifrågan pratar alla om ny teknik. Men i praktiken är det innovation inom affärsmodellerna och inte teknik som driver utvecklingen. Solcellsentreprenören Jigar Shah insåg att lika lite som energianvändare vill äga och ta hand om ett vindkraftverk är de intresserade av äga och förvalta solpanelsystem. Hans affärsmodell för solvärme har inneburit ett genombrott för solenergi i USA.

Läs mer

A New Kind(le) of Lovestory

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Bakom Amazons läsplatta finns en spännande affärsmodell som får en göra omköp utan att blinka, handla mer än man tror och dessutom med ett stort leende. Än en gång bevisas vad kundorientering gör med köplusten.

Läs mer

Lär av Apple och Obama

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Två heta trender bland världens skickligaste affärsmodellinnovatörer är mikrobetalningar och öppen källkod. Vi hittar exempel i både affärslivet och politiken.

Läs mer

Champagne ska vara kall, torr och gratis – i alla fall på nätet

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Nu är det nya året här med besked. Förhoppningsvis smakade champagnen vid tolvslaget bra trots den bitande kylan. Kall och torr med andra ord – men knappast gratis. För den drycken får man oftast betala ganska dyrt. Annat är det i den digitala världen där det mesta faktiskt är gratis.

Läs mer

När kris inte föder utveckling

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Det konstiga med Koenigsegg och Saabaffären är naturligtvis inte att den inte blev av. Vad som däremot förvånar är hur man lyckades komma så långt som man gjorde utan en tillstymmelse till ny affärsmodell. Tyvärr är detta något symptomatiskt för hela bilindustrin. Trots kniven mot strupen tycks man helt förändringsobenägen.

Läs mer

”Skunk-work” banar väg för smartare affärsmodeller

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Bill Gates sa en gång i en intervju att han inte var särskilt rädd för sina konkurrenter. Han tyckte sig ha koll på dem och vad de hade på gång, inte minst eftersom nyckelpersoner ofta rörde sig mellan företagen. Men vad han däremot kände sig riktigt orolig över var källarföretagen. Hotet mot Microsoft, menade Gates, kommer från allt det som han inte kan se. Sådant som ligger under radarn och bortom den linjära utvecklingen.

Läs mer

Ståplats på flyget och en euro per toalettbesök

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Medan de traditionella flygbolagen går på knä lyckas uppstickarbolag som Norwegian och Ryan Air tjäna storkovan inom exakt samma bransch. Det avslöjar en gång för alla hur överlägsen affärsmodellen är själva affärsidén. Men en förutsättning är att man genomför den bra.

Läs mer

Ta semester från interna nojor och perspektiv

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR I vardagen premieras interna plikter – allt för ofta kategoriseras det som ligger utanför det ordinarie som störningar. Men att reflektera över hur andra gjort, också i helt andra branscher, ger nya tankar och impulser. Sköna och lata dagar som konsument, hängmattefunderare och betraktare kan faktiskt betyda mer för hösten än du anar.

Läs mer

Ovanligt bra läge för nya affärer

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Det har faktiskt aldrig varit så roligt att brinna för affärsmodeller som nu. Gigantiska industrier som finansbranschen, skivbolagen, bilindustrin och tryckt media är med om våldsamma strukturrevolutioner. Tidigare murar faller och helt nya aktörer kan ta sig in på spelplanen. Det är kul att spana på och lukrativt att ge sin in i - aldrig någonsin har man så snabbt kunnat inta positionen som framgångsrik utmanare.

Läs mer

Från omodern produkt till het tjänst

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Det fina och anrika bolaget Kodak har varit extremt skickliga på klassisk produktinnovation. De har uppfunnit kameror och film och en massa annat som hör bildframställning till. Utvecklandet av nya fysiska produkterna har ständigt stått i fokus. Men så kom digitaliseringen.

Läs mer

Fel förebilder skapar förändringsstiltje

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR År 2006 var ett historiskt år. Efter år av fokus på lönsamhet, volym och kostnadskontroll utnämnde plötsligt världens företagsledare bubblaren flexibilitet till sin absolut högsta prioritet*. Omvärlden hade blivit för turbulent och passade inte längre ihop med företagens sätt att producera, leverera och belöna. Tidigare framgångsrecept bet helt enkelt inte på den nya tiden.

Läs mer

Google, Google – överallt Google

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Om vi just i detta nu prövar att googla ”Google” får vi inte mindre än 2 670 000 000 träffar på 0,10 sekunder. Om vi gör samma sak med Altavista får vi 19 200 000 träffar på 0,14 sekunder. Altavista, aj aj aj. Minns ni? Det var det företag som 1995 presenterade Internets första webbsökindex, tog fram den första flerspråkiga sökmöjligheten på Internet och som dessutom var först med att lansera bild-, ljud-, och videosökning… Hur kommer det sig att en sådan ”change maker” kunnat förlora så enormt mycket mark?

Läs mer

The Customer is King. Eller?

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR ”The face to the boss and the ass to the customer”. Så lär GE:s tidigare och legendariske koncernchef Jack Welch ha sammanfattat hur de flesta verksamheter är organiserade och drivna. Fokus ligger på att göra det man blivit tillsagd av chefen att göra – inte det som är bäst för kunden. Med ett internt fokus istället för ett externt förlorar organisationen perspektiv på den viktigaste faktorn för framgång: kundvärde.

Läs mer

Följer bokbranschen musikindustrin i hälarna?

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Förra veckan skrev vi om rättegången mot The Pirate Bay som sätter fingret på musikindustrins stora utmaningar. Och om hur skivbolagen, istället för att bejaka nya kundkrav och försöka hitta en ny affärsmodell, gått till motattack via rättssalar och lagstiftning. Kommer bokbranschen möta utvecklingen på samma sätt?

Läs mer

Affärsmodeller vi minns 2008

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR Tvära kast mellan hopp och förtvivlan. Så kan året vi just lagt bakom oss enklast sammanfattas. Under en god stund var allt på topp för att i september snabbt förbytas till kolsvart mörker. En finanskollaps drog med sig världsekonomin – enligt SEB-chefen den så kallade ”reala” ekonomin – i fallet och därmed var hotet om en global lågkonjunktur ett fullbordat faktum. Nu är vi mitt i den.

Läs mer

Snabbmode för miljarder

Linus Malmberg

AFFÄRSARKITEKTUR För de flesta är det svenska klädföretaget Hennes & Mauritz och den spanska kedjan Zara nära nog samma sak. Båda vänder sig till modemedvetna kvinnor som vill köpa kläder ofta och till ett bra pris. Branschen kallar sig för ”fast fashion” eller snabbmode och har växt stadigt de senaste tjugo åren – enbart H&M har idag över 1 600 butiker och 68 000 medarbetare i 32 länder.

Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Dataskyddsombud - certifiering
Certifiering för nya rollen dataskyddsombud
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad CIO
Inspiration, kunskap och nätverk
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad chefsarkitekt
Ledarskap i arkitektur och handling
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
ITARC 2018
Årets konferens för IT-Arkitekter
konferens
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad affärsarkitekt Master
Affärsmodeller som fungerar och värdeerbjudanden som säljer
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad IT-arkitekt Master
Sveriges största utbildning av IT-arkitekter
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad verksamhetsarkitekt
Sveriges största utbildning av verksamhetsarkitekter
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad verksamhetsutvecklare
Driv framgångsrika utvecklings- och förändringsinitiativ
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Teknisk informationssäkerhet
Bli en duktig beställare av informationssäkerhet
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
GDPR – nyheter och praktisk anpassning
Så kommer du igång!
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Master Data Management in practice
Tangible tools to get started with business-driven MDM development
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Informationsmodellering
Strukturera informationen
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Effektiv kravhantering
Lär dig ställa rätt krav
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
PMI-certifiering – preparandkurs
Utmärk dig som projektledare
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certified Product Manager – ISPMA Foundation level
För dig som vill bli produktchef
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Prosci Change Management Certification
Certifiering inom förändringsledning
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Effektiv testmetodik
För testare och testledare
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Praktiskt ledarskap
Utveckla dina färdigheter att hantera olika ledarsituationer
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certified Advanced Scrum Master SAFe 4.5
Certifierad SAFe® 4.5 Advanced Scrum Master
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Leading SAFe 4.5 i praktiken
Certifierad SAFe Agilist – Scaled Agile Framework (SAFe)
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Kravledning
I projekt och förvaltning
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Agil projektledning
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Öka ledningens digitala förmåga
Digitala transformationer
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Iasa – grundkurs för IT-arkitekter
Architect Core Training & CITA-F certifiering
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Affärsmodell och Innovation
Business Model and Value Proposition Design
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad testare enligt ISTQB och SSTB
Höj din kompetens inom test
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Praktisk projektledning
Lyckas med dina projekt
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
BOKRELEASE: Utveckling av IT-system av Lars Wiktorin
”Systemutveckling i förändring – inget nytt under solen?”
Möte
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Kravhantering på riktigt
Skapa konkurrenskraft med bättre kravhantering
konferens
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Visualisera verksamhetens förmågor
Synliggör värdeflödet
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Testledning
Från planering till uppföljning
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
It-upphandling – kravställning på tjänster och system
Kravställning på tjänster och system
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certified Product Strategy – ISPMA Excellence level
Certification program for software product managers
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Projektledar­programmet
En helhetssyn på projektarbete
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Stödja och styra projekt
Rätt stöd till projektet är avgörande
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Praktisk projektledning steg två
Genomför och avsluta projekt
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Agil kravhantering
Kravarbete i en agil miljö
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Value Proposition Design
Skapa erbjudanden med hjälp av kundinsikter!
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Design Studio
Lär dig innovera med Design Studio!
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Value Experience Design
En effektiv metod för att förstå kundens behov
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Informationssäkerhet för ledare
Kravställning och uppföljning
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
ISTQB agil testare
Grunderna inom agil testning enligt ISTQB.
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Iasa – Solution Architecture
Associate Course
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Processutveckling
Öka kundvärdet med smartare sätt att arbeta
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Öka organisationens digitala förmåga
Digitala transformationer
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Tjänstedesign
Värdeskapande kundupplevelser
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
TRIM Foundation
ITIL på svenska
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certified Scrum and Agile Master
Scrum, Lean och mycket mer Agile
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
IREB certifierad kravhanterare (CPRE Foundation)
Certifierad kravhanterare
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Pm3 grund
För affärsmässig förvaltningsstyrning
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad Lead Developer
En karriärväg för utvecklare
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Kravdesign
Detaljera och strukturera kraven
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Iasa – Software Architecture
Associate Course
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Strategisk informationssäkerhet
En självklar kompetens i ledningen
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad programledare
Digitala transformationer
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
SAFe 4.5 Scrum Master
SAFe® 4.5 Scrum Master
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Operativ informationssäkerhet
Upprätthåll informationssäkerheten
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certified Product Manager/Product Owner SAFe 4.5
Certifierad SAFe PM/PO
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad förvaltningsledare
Utbildning inom förvaltningsstyrning
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Blockchain Technology
Blockkedjor från grunden
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Nyttovärdering och business case – Peng steg 1
Värderar och ökar nyttan
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certified Product Planning – ISPMA Excellence level
Certification program for software product managers
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Portföljstyrning med pm3
Skapa en samlad styrning för den totala uppdragsportföljen
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Peng steg 2
Certifiera dig som Peng-ledare
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Certifierad informations­säkerhetsarkitekt
Strategisk - Teknisk - Operativ
Certifiering
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
+Visualisering av modeller
Kommunikation med grafik och text
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
+Modelleringsmönster
Fördjupa din kunskap inom informationsmodellering
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
Agil test
Testarbete i en agil miljö
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
ITIL Foundation
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer
Annons från dfkompetens.se
COBIT 5 Foundation
IT Governance-ramverket
Kurs
Läs mer på dfkompetens.se
Läs mer